19 Eylül 2009 Cumartesi

Facebook Hesabı Nasıl Yedeklenir?

Facebook'taki fotoğraflarınız, mesajlarınız, arkadaş listeniz, bir gün silinirse ne olur? Siz iyisi mi yedekleyin.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, dünya geneline 300 milyon kullanıcıya ulaşan Facebook'taki bilgi ve belgelerinizi nasıl yedekleyebileceğinizi araştırdı.
Siteye yüklediğiniz belki de yüzlerce resim, bilgi ve belgenin kaybolması uzun süredir internet üzerinden kurduğunuz sosyal ilişkilerin izlerinin bir anda yok olması gerçekten de üzücü bir durum olurdu. Ne yazık ki bu durum her an herkesin başına gelebilir.
Çözüm: Bilgisayarınıza Yedeklemek
Yanlış anlaşılma olsa da bir şikayet nedeniyle Facebook'tan hesabınız silinebilir veya Facebook hesabınız çalınabilir ve hırsızlar tüm verilerinizi silebilir. Peki, bu durumda ne yapmak gerekiyor? Bilgisayarınızdaki verilerde olduğu gibi Facebook hesabınızı da yedeklemek, en iyi çözümlerden biri.
İlginç Bir Yazılım: SocialSafe
Facebook'taki fotoğraflarınızı ve listelerinizi yedeklemek için sitenin kendisi bir çözüm sunmuyor. O nedenle başka adreslerden destek almanız gerekiyor. Bunun için gidebileceğiniz en iyi yerlerden biri de SocialSafe.
Facebook hesabını yedekleme konusunda hemen hemen her şeyi size sunuyor. Yedekleme işlemleri otomatik olarak yapılıyor ve internet olmasa da bu içeriklere bilgisayarınızdan bakabiliyorsunuz.
Nasıl Kurulur?
Yazılım, Adobe AIR üzerinden çalışıyor.
Yazılımın deneme sürümü bulunmuyor. 2,99 Dolar'ı ödeyerek www.socialsafe.com adresinden indirmeniz gerekiyor. Adobe AIR platformunda çalıştığından dolayı, eğer sisteminizde Adobe AIR yoksa, kısa sürede bu platformu da kurmanız gerekiyor.
Nasıl Çalışır?
Facebook bilgilerinizi güvenle girebilirsiniz.
Yazılımı kurduktan sonra masaüstüne yerleşen kısayoldan SocialSafe'i çalıştırabiliyorsunuz. Sonrasında, Facebook kullanıcı adınızı ve parolanızı girerek bir sonraki aşamaya geçebiliyorsunuz.

Programın tüm ayarları ve hesabınızı nasıl yedekleyebileceğinizi görmek için tıklayın.

:: Facebook hesabınız silinirse ne yaparsınız?

Kaynak : Shiftdelete

Hiç yorum yok: