18 Eylül 2009 Cuma

F.Bahçe'de 'topuz sorunu' böyle çözüldü

Kulüpleri birbirine düşürüp, Aziz Yıldırım'ın 'insiyatifi' ile F.Bahçe'ye transfer olan Mehmet Topuz'un gol attıktan sonra nasıl anons edileceği merak konusuydu. O sorun bakın nasıl çözüldü?
Fenerbahçe dün akşam UEFA Avrupa Ligi ilk maçında sürpriz bir şekilde Twente'ye 2-1 mağlup olurken akıllarda Mehmet Topuz, Sarı-Lacivertli forma altında attığı o muhteşem gol kaldı. Mehmet Topuz, maçın 72. dakikasında kazanılan serbest atışı müthiş bir şutla gole çevirirken bir anda "soyadı" geldi akıllara. Mehmet Topuz, golü attıktan sonra tüm arkadaşlarını ve yedek kulübesini yararak teknik direktörü Cristop Daum'a koşup sımsıkı sarılırken Şükrü Saraçoğlu'nu dolduran on binler de sevince boğuldu. Fakat ortada "soyadı" sorunu vardı
NORMALDE "MEHMEEEET TOPUUUUZ" DENİLECEKTİGeleneksel olarak golü atan futbolcunun "soyadının" anons edilip Şükrü Saraçoğlu'ndaki tüm taraftarın aynı anda "adını" haykırmasıyla, Mehmet'in soyadından dolayı, farklı yerlere çekilebilecek bir anlam ortaya çıkacaktı.Başarılı orta saha oyuncusu olaylı bir şekilde Fenerbahçe'ye transfer olduğunda da taraftar sitelerinde en çok tartışılan konuların başındaydı "Topuz" soyadı. Mehmet Topuz, dün Fenerbahçe forması ile ilk resmi golünü 50 bine yakın sarı-lacivertli taraftar önünde atarken akıllara bir anda bu tartışma geldi. Çünkü normal şartlara göre; stat anonsçusu “Fenerbahçe’mizin golü... 66 numara…Mehmet…..” diye bağıracak onbinlerce Fenerbahçe taraftarı ise; "Topuz" diye cevap verecek ve bu şekilde üç kere tekrar edilecekti.
FENERBAHÇELİ'NİN KIVRAK ZEKASIAma Fenerbahçe yönetimi muzip sonuçlar doğuracak bu soruna çok ilginç bir çare buldu. Hem "o sakat durum" ortaya çıkmadı hem de transferinden önce Beşiktaşlı olduğunu söyleyip sarı-lacivertli kulübe gelmek istemediğini açıklayan Mehmet Topuz’un Fenerbahçeliliği tüm stadyumca tescil ettirildi.
72. dakikada Fenerbahçe’yi muhteşem bir golle öne geçiren Mehmet’in soyadı için geleneksel bir kural çiğnendi ve şöyle anons edildi. “Fenerbahçe’mizin golü... 66 numara… Fenerbahçeli…..” diye anons edilince taraftarlar kısa bir şaşkınlıktan sonra “Mehmet” diye gerisini getirdi ve Fenerbahçe taraftarı için alay konusu oluşturacak sevinç gösterisi bu şekilde aşılmış oldu...(Tumspor)

Hiç yorum yok: